Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης


Άγνωστο τι πρόκειται να γίνει με τους Σχολικούς Συμβούλους των οποίων η θητεία έχει πολλές φορές παραταθεί και για τους οποίους η ηγεσία του Υπ. Παιδείας τηρεί "σιγή ιχθύος"
Δημοσίευση: 28/10/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συνεδριάσει σε προγραμματισμένη διάσκεψη την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 με μόλις 2 υποθέσεις έτοιμες για συζήτηση. Επομένως είναι λογικό - και πρακτικά δυνατόν λόγω μικρού αριθμού υποθέσεων εκδίκασης - να έχουμε την απόφαση της Ολομέλειας για τον τρόπο επιλογής Διευθυντών Σχολείων.
Αν πράγματι αυτό γίνει τότε θα πρέπει να δούμε:
1. Αν η Ολομέλεια θα υιοθετήσει το σκεπτικό του Τμήματος Γ΄ κρίνοντας ως αντισυνταγματικό το νόμο επιλογής των Διευθυντών κυρίως ως προς το σκέλος της ψηφοφορίας χωρίς αιτιολογία ή αν τελικά θα υπάρξει υποστηριζόμενη από την πλειοψηφία των δικαστών της Ολομέλειας διαφορετική νομική προσέγγιση του ζητήματος.
2. Πως θα αντιδράσει το υπουργείο Παιδείας, ανάλογα φυσικά και με το περιεχόμενο της Απόφασης. Λογικά δεν πρέπει να αναμένουμε κάτι άμεσο αλλά ενσωμάτωση του περιεχομένου της απόφασης στο νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα γίνουν οι επιλογές νέων Διευθυντών σχολείων το καλοκαίρι. Άλλωστε στις 30/7/2017 λήγει η θητεία των υπηρετούντων Διευθυντών σχολείων.
3. Με την ανακίνηση του όλου ζητήματος το υπουργείο ίσως προχωρήσει και στον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος επιλογής νέων Διευθυντών σχολείων αφού βέβαια προηγηθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο.
4. Άγνωστο τι πρόκειται να γίνει με τους Σχολικούς Συμβούλους των οποίων η θητεία έχει πολλές φορές παραταθεί και για τους οποίους η ηγεσία του υπ. Παιδείας τηρεί "σιγή ιχθύος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: