Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση μελών Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης


Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης     
                     Διευθυντών Εκπαίδευσης

Λειτουργούμε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο, ασταθές και ανασφαλές περιβάλλον. Όλοι μαζί, τόσο μέσα από τη διαδικτυακή μας επικοινωνία όσο και από τις δυο συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε σε Θεσσαλονίκη (25-01-2013) και Αθήνα (9-02-2013), διαπιστώσαμε την αναγκαιότητα να πορευτούμε ως ομάδα με κοινή έκφραση, δράση και νομική υπόσταση. Συμφωνήσαμε στη σύσταση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης, συντάξαμε το καταστατικό (το οποίο συνδιαμορφώσαμε μέσα από μια δημιουργική διαδικασία διαβούλευσης), το καταθέσαμε στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης (με μόνο τα έξοδα κατάθεσης και δημοσίευσης 500€) και αναμένουμε την απόφαση για τη δημοσιοποίηση της Ένωσής μας.

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο που επιφορτίστηκε με τις διαδικασίες αναγνώρισης, σύγκλησης τακτικής εκλογικής Γενικής Συνέλευσης, εγγραφής όλων των εν ενεργεία Διευθυντών Εκπαίδευσης αλλά και όσων επιθυμούν να εγγραφούν ως επίτιμα μέλη (διατελέσαντες Διευθυντές Εκπαίδευσης, συνταξιούχοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί και ερευνητές του πεδίου της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, κ.ά) και της συλλογής και ιεράρχησης των θεμάτων που χρήζουν άμεσης συλλογικής δράσης αποτελείται αλαφβητικά από τους:
Αργυρίου Αργύριο, Αντιπρόεδρο, Δ.Δ.Ε. Δυτικής Αττικής
Βεντήρη Πάρι, Πρόεδρο, Δ.Π.Ε.Β΄ Αθηνών
Κούγκα Κωνσταντίνο, Μέλος, Δ.Δ.Ε. Πέλλας
Ξυθάλη, Βασιλική, Μέλος, Δ.Π.Ε. Αν. Αττικής
Παλαιολόγο Ιάκωβο, Ειδικό Γραμματέα, Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Ραμπίδη Κωνσταντίνο, Γενικό Γραμματέα, Δ.Π.Ε. Κιλκίς
Ταπανίδη Θεόδουλο, Ταμία, Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής

Εκτός από τις ενέργειες για την αναγνώριση της Ένωσής μας, ανοίξαμε λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς για την κατάθεση της συνδρομής (Ποσό 60€, Αρ. λογ.: 5249-060410-875, IBAN: GR31 0172 2490 0052 4906 0410 875, Στην αιτιολογία: «συνδρομή 2013» και το επώνυμο – όνομα) , δημιουργήσαμε λογαριασμό και αποκτήσαμε  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι υπό κατασκευή το ιστολόγιο (δοκιμάζουμε δυο πλατφόρμες), παραβρέθηκε ο Πρόεδρος, εκ μέρους της Ένωσης, σε συνάντηση στο Υπουργείο για το θέμα του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Καρδίτσας και τέλος καλούμε όλα τα μέλη να προχωρήσουν το συντομότερο στην κατάθεση της συνδρομής τους και να μας αποστείλουν τις προτάσεις τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσης, για τα πιο κάτω θέματα:
α) Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση
β) Νομοθετική ρύθμιση σε περίπτωση πρόωρης λήξης της θητείας
Για να είναι ταχύτερη και ευκολότερη η συζήτηση για τα θέματα που μας απασχολούν και για να έχουμε πολύπλευρη προσέγγιση, δημιουργήσαμε, μόνο για τα μέλη, ομάδα συζήτησης στο διαδίκτυο και στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/dieftides2013?hl=el . Θα σας αποσταλεί πρόσκληση μόνο στο προσωπικό σας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την οποία πρέπει να αποδεχτείτε για να συμμετέχετε στις συζητήσεις. Σε όποιον δεν είναι οικεία η συζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ένωσης (dieftides2013@gmail.com ). Τα θέματα που θα τεθούν για συζήτηση στην ομάδα είναι αυτά που αναγράφονται πιο πάνω.

Τα εγγεγραμμένα μέλη της Ένωσής μας είναι 76. Την εν λόγω επιστολή αποστέλλουμε και στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους Διευθυντές Εκπαίδευσης (με συνημμένη την αίτηση εγγραφής) και τους καλούμε, βάζοντας στην άκρη κάθε άλλη σκέψη πέρα από αυτή της επιστημονικής και συλλογικής έκφρασης των στελεχών της Διοίκησης (στο επίπεδο της Διεύθυνσης), να ενδυναμώσουν την προσπάθειά μας.
 
Με συναδελφικότητα και συλλογικότητα
Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της
Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Πάρις Βεντήρης                                                               Κωνσταντίνος Ραμπίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: